אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ביה"ד האיזורי לעבודה גזר קנס על מעסיק שהעסיק עובדים בשבת

ביה"ד האיזורי לעבודה גזר קנס על מעסיק שהעסיק עובדים בשבת

תאריך פרסום : 14/02/2012 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
97-10
13/02/2012
בפני השופט:
אייל אברהמי סגן הנשיאה

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל - משרד התמ"ת
עו"ד יאיר הלר
הנתבע:
1. המילניום השביעי בע"מ
2. אורי (בן עקיבא) בן חור

עו"ד מיכאל פחימה
גזר דין

1.        הנאשמים הורשעו בעבירות על העסקת עובדים במנוחה השבועית, בניגוד לסעיפים 9, 26 (א) ו-27 לחוק שעות עבודה ומנוחה התשי"א-1951 (להלן: "החוק" או "חוק שעות עבודה ומנוחה"), הקובעים איסור העסקה בימי המנוחה השבועית ומטילים אחריות על מי שהעסיק עובדים בניגוד לחוק, לרבות על מנהל התאגיד שפעל כאמור.

           ההרשעה התייחסה להעסקת שתי עובדות ביום שבת, בתאריך 4.10.08, בחנותם שפעלה בשואבה, שם נמכרים מוצרי טיפוח מים המלח. הואיל ואחת מהעובדות - מ.ר. - היתה נערה כמשמעותה על פי דין, הרי שהעסקתה ביום השבת מהווה גם עבירה על סעיף 21 לחוק עבודת הנוער תשי"ג-1953 (להלן: "חוק עבודת נוער"). סעיף 38 לחוק מטיל אחריות על מנהלי הנתבעת. הנאשם 2 הורשע, אפוא, אף בעבירה על הסעיף האחרון.

2.        טיעונים לעונש נשמעו בפניי ביום 19.1.12. לא נשמעו עדים במסגרת זו. ב"כ המאשימה הפנה לעקרונות שפורטו בהכרעת הדין, העומדים בבסיס החקיקה המוזכרת לעיל, ובפרט זו המתייחסת לחוק שעות עבודה ומנוחה.

           ב"כ המאשימה שב והדגיש, תוך שהוא מפנה להכרעת הדין, את הפן הסוציאלי-חברתי של החקיקה המתיישבת עם היותה של מדינת ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית ולכך שיום המנוחה השבועי נקבע כיום השבת לאור ההיבט הסוציאלי שלו ולאור ההיבט הלאומי-דתי. ב"כ המאשימה ציין כי נוהל הליך הוכחות מלא. מדובר היה בהליך סרק שניהלו הנאשמים. עוד ציין כי אין מדובר במעידה חד פעמית אלא בהפרה מתמשכת של הוראות החוק. הוא הדגיש כי מדובר בהפרה של שני חוקים - חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק עבודת נוער. הואיל והנאשם לא הביע כל חרטה, הוא ביקש להטיל עליו את הקנס המרבי, כאשר הקנס לפי סעיף 9 לחוק שעות עבודה ומנוחה עומד על 14,400 ש"ח ואילו הקנס לפי סעיף 21 לחוק עבודת נוער, בשים לב לכך שמדובר בתאגיד, עומד על 58,400 ש"ח.

3.        הנאשם 2 טען בעצמו, חרף העובדה שהתייצב עורך דין מטעמו. הנאשם 2 שב וטען כי העבירות בהן הורשע אינן חוקיות, כיון שהן מפלות לרעה דווקא את העובדים היהודים. כן טען כי הוא דואג לרווחת עובדיו ומעניק להם את ה"זכות" לעבוד בשבת ולקבל שכר מוגדל בשיעור של 150%. עוד טען כי האכיפה בתחום הינה אכיפה סלקטיבית וישנם עסקים רבים הפתוחים ביום השבת, שלא ננקטים נגדם הליכים פליליים. עוד טען כי בעיר תל אביב הכל עובד ופתוח בשבת וזאת בשל כך שהעסקים שם משלמים שוחד ואילו הוא, שאינו מוכן לשלם שוחד, עומד לדין. לטענתו, הוא לא בודק מי מעובדיו יהודים ומהי דתו של כל אחד מעובדיו. בעקבות ההליך דנן, כיום הוא מבקש מכל עובד שעובד אצלו בשבת (כנראה ללא קשר לדתו באמת) לחתום על תצהיר, לפיו הוא אינו בן הדת היהודית. תצהיר זה מצורף לתיק האישי שלו. הוא אישר כי החנויות שלו פתוחות בשבת. כמו כן טען כי מאז האירוע נשרף המפעל ונגרם לו נזק של 40 מיליון ש"ח ולפיכך ביקש להקל בעונשו.

גזר דין

4.        כפי שעולה מטיעוני הנאשם 2, הוא מודע לאיסור הקיים להעסיק עובדים יהודים בשבת. חרף זאת הוא סבור שהחקיקה אינה חוקית, וביכר להעסיק עובדים יהודים בשבת. כיום הוא דורש מכל עובדיו המועסקים בשבת לחתום על תצהיר כאילו הם אינם בני הדת היהודית.

הנאשם ניהל הליך הוכחות מיותר וארוך. החקיקה בענין איסור העסקת עובדים יהודים בשבת וכך גם האיסור להעסקת בני נוער ביום המנוחה השבועי ברורים וחד משמעיים. הנאשם אינו יכול להחליט כי הוא בוחר שלא לקיים את הדין. כעולה מהדברים, הנאשם לא הביע חרטה ולא הפנים את חומרת העבירות. נהפוך הוא.

5.        כבר נפסק, כי תכליתו של האיסור להעסיק עובד יהודי בשבת (שהוא יום המנוחה השבועי) תואמת את אופיה של מדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית, ויש בחוק כדי להביע את הדאגה לרווחת הפרט, תוך שמירת הצביון של יום השבת כיום מנוחה (ע"פ 1003/00 הנדימן עשה זאת בעצמך בע"מ נ' מ"י ניתן ביום 30.10.02, תוך ציטוט מבג"צ 5073/91 תיאטראות ישראל בע"מ נ' עיריית נתניה פד"י מז (3), 192 בעמ' 206):

                     " בקביעת העקרון של קיום יום מנוחה שבועי והועדתו בשבת חתר המחוקק להגשים שתי מטרות משולבות: ראשית, מטרה חברתית, לפיה ראוי לייחד יום מנוחה שבועי לכל אדם כדי שיוכל לנוח בו ממלאכתו, לשהות עם משפחתו או בחברת ידידים ולהתפנות לנופש ולבידור לפי בחירתו והעדפותיו. כן נועד יום המנוחה להגן על בריאותו של העובד ולהבטיח תנאי עבודה הוגנים.

שנית, הועדת המנוחה בשבת נעשתה על רקע ציווי ההלכה ומסורת ישראל...

הנה כי כן, חוק שעות עבודה ומנוחה אינו חוק דתי. מדובר בחוק חברתי מובהק אשר ייחד את יום המנוחה השבועי ליום השבת מטעמים של זיקה למורשת היהודית הנוהגת בשדרות רחבות של הציבור בישראל ומוכרת ומכובדת ע"י רבים אחרים.

אציין כי דברים דומים נכתבו על ידי כב' הנשיאה השופטת נילי ארד בפסק הדין בע"פ 1004/00 אלוניאל נגד מדינת ישראל פד"ע ל"ח 488. במקרה האחרון עסק פסק הדין בהעסקת בני נוער בשבת ברשת מקדונלדס.

בקשר לאיסור, תכליתו והתאמתו לחוקי היסוד ולערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הרחבתי עוד בהכרעת הדין.

אביא דברים נוספים שנערכו על ידי ד"ר אביעד הכהן בספרו פרשיות ומשפטים שם הוא מאיר את המעמד המיוחד שיוחס כבר בשחר ימיה של התנועה הציונית ליום השבת, כיום המנוחה הלאומי. הוא מביא דברים נפלאים שנכתבו על ידי הוגי הדעות של התנועה הציונית (מראה המקום שם) ובין היתר על ידי אחד העם:

אין צורך להיות ציוני או מדקדק במצוות בשביל להכיר ערך השבת... מי שמרגיש בלבו קשר אמתי עם חיי האומה, בכל הדורות, הוא לא יוכל בשום אופן לצייר לו מציאות עם ישראל בלי "שבת מלכתא".

דבריו הבאים ידועים אף הם:

אפשר לומר בלי שום הפרזה, כי יותר מישראל שמרו את השבת, שמרה השבת אותם. ולולא היא שהחזירה להם את "נשמתם" וחדשה את חיי רוחם בכל שבוע, היו התלאות של "ימי המעשה" מושכות אותם יותר ויותר כלפי, עד שהיו יורדים לבסוף לדיוטא התחתונה של חומריות ושפלות מוסרית ושכלית. ועל כן בודאי אין צורך להיות ציוני בשביל להרגיש כל הדר הקדושה ההיסטורית החופפת על "מתנה טובה" זו ולהתקומם בכל עוז נגד כל הנוגע בה.

גם רבים אחרים מחכמי הדור הראשון לתחייה הציונית קשרו לראשה של השבת כתרים מרובים. כך, למשל, כתב ד"ר משה גליקסון, עורכו הראשון של עיתון "הארץ":

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ